Tanúsítás

Mi az hogy tanúsítás?

A tanúsítás az a folyamat, melynek során a felhasználók valódiságát egy személyes találkozót igénylő eljárással igazoljuk. A tanúsítás teljes leírását a Tanúsítási Szabályzatban találod meg.

Miért jó ha tanúsítva vagyok?

A tanúsítást követően igénybe tudsz venni olyan szolgáltatásokat, melyek gazdája szeretne 100%-ban biztos lenni abban, hogy te egy magyar állampolgár vagy, illetve rendelkezel meghatározott jogosítványokkal (pl. egy adott választó kerület jogosult szavazója vagy, egy adott szervezet tagja vagy stb).

Hogyan történik a tanúsítás?

A Tanúsító egy személyes találkozó alkalmával azt vizsgálja, hogy a rendszerben általad elmentett Titkos Kódot elő lehet-e állítani az igazolványaidban szereplő személyes adataidból. Amennyiben igen, akkor kiadja számodra a „magyar” (és/vagy esetleg egyéb) igazolást. Hogy pontosan lásd mi történik majd, fusd át a Tanúsító eljárásának összefoglalását.

Kik a Tanúsítók?

A tanúsítók olyan önkéntes közreműködők, akik a kötelezettséget vállaltak arra, hogy elvégzik a náluk jelentkező felhasználók személyes azonosítását. Tevékenységüket díjmentesen végzik, de adott esetben kérhetik a ténylegesen felmerült költségeik megtérítését.

Lehetek én is tanúsító?

Igen, bárki lehet tanúsító, aki sikeres vizsgát tesz az ADA szabályzataiból. Ha szeretnél tanúsító lenni legelőször olvasd el a leendő tanúsítóknak készült összefoglalónkat.

Mi lesz az anonimitásommal miután tanúsítottak?

A TANÚSÍTÁS NEM JELENTI AZ ANONIMITÁSOD FELADÁSÁT!

A Tanúsítónak joga van az személyes adataid megtekintésére, azokból a Titkos Kódod előállítására, azonban nincs joga azok rögzítésére és nincs lehetősége azok bármilyen formában történő tárolására az ADA rendszerében. Az ADA és/vagy a Titkos Kód gép nem tárolja a személyes adataidat. A tanúsítást követően az ADA, az azonosítódhoz rendelve egyedül a Tanúsító által kiadott jogosítványaidat fogja tárolni.